Lyssej
Lyssej kaldes også lubbe eller blåsej. Karakteristisk for lyssejen er, at den, i modsætning til den nærtbeslægtede sej, lever ved kystområder. De store fisk færdes ofte ved tilvoksede skibsvrag. Lyssejen er en af de mest populære sportsfisk for kystlystfiskere.
Udseende:
Lyssejens ryg er grønlig og den mørke sidelinie buer over brystfinnen. Gattet ligger under første rygfinne. Skægtråden mangler og underbiddet er kraftigt. Kødet er fast, lyst og delikat.
Mindste fangstmål er 30 cm.
Smag og tekstur:
Lyssej er dejlig fast i kødet, og smager i retning af torsk, og kan nemt erstatte torsk og kuller i opskrifter.
Føde:
Unge fisk lever af orme og mindre skaldyr, i modsætning til de ældre, som lever af sild og brisling.
Sæson og perioder:
Lyssej må fiskes hele året.
Fangstmetoder:
Næringsindhold pr. 100 g:
Tilberedning:
- Koges / Dampes
- Ovnbages / Steges / Grilles
- Røges
- Tørres / Saltes